Faceți căutări pe acest blog


duminică, 27 noiembrie 2011

Impactul designului minimalist

www.danmateescu.home.ro

In procesul creatiei, ca designer, te-ai intrebat de multe ori, probabil cautand raspunsuri la intrebari de genul "e perfect ! dar parca mai trebuie adaugat ceva !, adaugi si de fapt e tot mai prost.
Raspunsul vine mult mai tarziu si odata cu experienta simti cum sa dozezi, cum sa temperezi actul creativ si la fel cum vrajitorul prepara potiunea magica, asa si tu vei sti sa dozezi astfel ingredientele incat sa creezi acea stare , acea senzatie , acel efect magic.

Dupa cum stim, exista o vorba si anume MAI PUTIN INSEAMNA MAI MULT - se pare ca tendinta in design din ultima perioada este aceea de a reduce totul la absurd, ba chiar se incearca dematerializarea obiectelor pe care le utilizam si alaturi de care ne desfasuram zilnic activitatea prin proiectia lor holografica - aceste holograme interactionand cu lumea materiala cu ajutorul unor campuri magnetice care le fac sa aibe masa si greutate - de exemplu probabil ca destul de curand vei putea sa te relaxezi intr-un fotoliu holografic al carui design vei putea sa ti-l setezi singur dintr-un soft dedicat.

Dar pana atunci, in contextul a ceea ce spuneam mai sus, am sa va arat cateva lucrari de design care exprima clar tentinta catre minimalism vizual, dar care reusesc sa compenseze cu brio lipsa unei incarcari vizuale prin mici artificii creative.








Dan mateescu 











Design spatii receptie


Iata cateva dintre spatiile de receptie ale unor companii, desenate de studioul nostru de design

















design by Dan Mateescu Design Studio












vineri, 25 noiembrie 2011

Receptie spatiu medical / design: Dan Mateescu Design Studio


DAN MATEESCU DESIGN STUDIO

Va prezint un proiect de design interior executat pentru o companie medicala, mai precis este vorba despre un spatiu pentru receptie pacienti, format din doua zone functionale - zona de preluare pacienti ( informatii, plata servicii, eliberare rezultate medicale si zona de asteptare pacienti.






Spatiul avand o suprafata destul de mica, o inaltime de 2,70m si fiind destul de slab luminat natural, a trebuit recurs la cateva artificii care sa compenseze aceste lipsuri.
In acest sens, o solutie pentru marirea senzatiei de spatiu a fost aceea a unui plafon complet iluminat - folosindu-se panouri din pexiglass alb difuzant, in spatele carora s-a montat o retea de tuburi fluorescente circulare - efectul de lumina este unul extraordinar. 


Finisajul de pardoseala ales este un Tarkett in doua noante si doua texturi ( pixeli in opozitie cu linii ), prin 
desenul de pardoseala se citesc zonele functionale.


Pentru a obtine un efect vizual dinamic, finisajul de pardoseala urca pe anumite zone pe perete.


Inca o solutie aleasa pentru a creea un efect vizual dinamic a fost aceea de a aduce ideea 
 natura + lumina in acest spatiu, care devine astfel mai prietenos cu pacientul.




DAN MATEESCU DESIGN STUDIO



miercuri, 16 noiembrie 2011

"Sub semnul lupului", motto-ul sub care Bitdefender si-a redesenat identitatea

 



Brandiend - cea mai bine cotata agentie de Brand Design din Romania, a răspuns provocării de a crea un brand care să se ridice la nivelul valorii produsului. Agenţia s-a ocupat de conceptualizarea şi implementarea strategiei, a realizat identitatea vizuală şi noul ambalaj şi a organizat sesiuni de brand engagement în interiorul companiei. Scopul final al procesului de rebranding este acela de a accelera evoluţia companiei, în pas cu succesul global al brandului şi cu performanţele excepţionale ale produselor, demonstrate prin testările internaţionale de specialitate.



În ceea ce priveşte identitatea vizuală, Brandient a pus la dispoziţia Bitdefender un simbol cu multiple conotaţii: imaginea legendară a dragonului-lup care se găsea pe stindardele de luptă ale dacilor. Jumătate lup, jumătate şarpe, totemul îi proteja pe daci în timpul războaielor, fiind astfel asociat cu ideea de invincibilitate. În interpretarea modernă semnificaţia brandului este completată de atributul inteligenţei superioare, devenind astfel relevantă în contextul societăţii digitale. Totodată, dragonul-lup accentuează originea românească a brandului. 

 


  
  


Un bine meritat BRAVO !!! echipei Brandient - un proiect reusit, un mare brand romanesc !

sursa imagini : www.brandient.com
Dan Mateescu   www.danmateescu.home.ro


Director Web