Faceți căutări pe acest blog


duminică, 27 noiembrie 2011

Impactul designului minimalist

www.danmateescu.home.ro

In procesul creatiei, ca designer, te-ai intrebat de multe ori, probabil cautand raspunsuri la intrebari de genul "e perfect ! dar parca mai trebuie adaugat ceva !, adaugi si de fapt e tot mai prost.
Raspunsul vine mult mai tarziu si odata cu experienta simti cum sa dozezi, cum sa temperezi actul creativ si la fel cum vrajitorul prepara potiunea magica, asa si tu vei sti sa dozezi astfel ingredientele incat sa creezi acea stare , acea senzatie , acel efect magic.

Dupa cum stim, exista o vorba si anume MAI PUTIN INSEAMNA MAI MULT - se pare ca tendinta in design din ultima perioada este aceea de a reduce totul la absurd, ba chiar se incearca dematerializarea obiectelor pe care le utilizam si alaturi de care ne desfasuram zilnic activitatea prin proiectia lor holografica - aceste holograme interactionand cu lumea materiala cu ajutorul unor campuri magnetice care le fac sa aibe masa si greutate - de exemplu probabil ca destul de curand vei putea sa te relaxezi intr-un fotoliu holografic al carui design vei putea sa ti-l setezi singur dintr-un soft dedicat.

Dar pana atunci, in contextul a ceea ce spuneam mai sus, am sa va arat cateva lucrari de design care exprima clar tentinta catre minimalism vizual, dar care reusesc sa compenseze cu brio lipsa unei incarcari vizuale prin mici artificii creative.








Dan mateescu 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Director Web